zondag 8 december 2013

YouTube School

Het is jammer dat niet alle leraren een voorbeeld nemen aan de mensen die educatieve filmpjes maken op YouTube. Kennis verwerven lijkt mij een stuk interessanter in videovorm namelijk. Ik denk dat YouTube ook een goed platform kan zijn voor een lessen of colleges en gelukkig hebben een hoop andere mensen dat ook al gerealiseerd.

Vsauce
Misschien ken je deze als wel, aangezien hij al meer dan zes miljoen abonnees heeft is de kans best groot dat je wel eens een filmpje van hem hebt gezien. Vsauce is een van de bekendste channels die educatieve video's post. Dit is zijn filmpje over creepiness. Hoewel hij vaak een hoop informatie op je afvuurt heb je na het kijken van zijn filmpje altijd wel zo'n ooh-gevoel. Hij heeft het namelijk vaak over onderwerpen waar je onbewust zelf al over na hebt gedacht. Altijd leuk als je je eigen gedachten kunt herkennen op het internet.

 
De Vlogbrothers 
De Vlogbrothers zijn twee broers die in 2007 al begonnen zijn met het uploaden van filmpjes. John en Hank maakten in het begin gewoon video's om elkaar aan het lachen te maken, maar toen ook andere mensen die leuk schenen te vinden en ze veel views kregen, zijn ze enthousiast meer werk gaan stoppen in hun videoblogs. Ondertussen is John een New York Times Best Seller en Hank een muzikant, maar natuurlijk zijn ze ook nog altijd fulltime vloggers. Hun channel is heel breed en heeft ook een educatief gedeelte. Dit filmpje gaat over iets wat mij op school nog niet helemaal duidelijk was geworden en ik ben erg blij dat Hank de tijd heeft genomen ons uit te leggen wat er nou precies aan de hand was daar in Egypte.
  
 
Kid President 
En als laatste zijn een paar levenslessen natuurlijk altijd handig. Dit jongetje, dat zichzelf Kid President noemt op YouTube, kan met zijn schattigheid je zo makkelijk overtuigen dat je jezelf afvraagt waarom je eigenlijk niet veel eerder hebt bedacht dat je deze dingen zou moeten zeggen tegen iedereen die je tegenkomt.
 
 
Misschien is het alleen mijn hoofd dat er een beetje raar naar gekeken heeft, maar ik denk dat er best wel diepe onderwerpen besproken worden in dit filmpje. Kijk bijvoorbeeld naar nummer 14, "I've got barbecue sauce on my shirt too". Het klinkt eerst heel schattig en leuk maar volgens mij is deze barbecue sauce een metafoor. De nare dingen of problemen die je tegengekomen bent in je leven en de fouten die je hebt gemaakt laten hun sporen op je achter. Dat zijn de vlekken in je shirt.
Door toe te geven dat je deze dingen hebt moeten doorstaan wordt het verwerken ervan een stuk makkelijker. Het lukt trouwens beter ze te accepteren als je ziet dat een hoop andere mensen ook te maken hebben gehad met deze ervaringen.
 
Je moet mensen niet op hun imperfecties beoordelen, want je hebt zelf ook barbecue sauce vlekken op je shirt. Misschien kun je ze goed verbergen, heb je nieuwe kleren gekocht of heb jij een lieve moeder die ze er voor je uitgewassen heeft, maar niet iedereen heeft daar de mogelijkheid toe. Sommige vlekken komen gewoon niet uit je kleren.  
 
De onschuldige blik van Kid President laat het leven zo simpel lijken, maar misschien is het dat ook wel. Volgens mij zijn we te moeilijk gaan denken met z'n allen, en vergeten we dat ieder mens om ons heen ook wel weer eens kind zou willen zijn. Als kind is het namelijk oké om te knoeien met de barbecue sauce.
 
 
xx

Geen opmerkingen:

Een reactie posten